петак, 13. јануар 2023.

Никодијевић: Спорт на најбољи начин повезује младе

Председник Скупштине града Никола Никодијевић подсетио је да Град Београд последњих неколико година помаже организаторима „Спортских игара младих”, како би се манифестација која ове године обележава јубилеј, деценију постојања, подигла на виши ниво. „Спортске игре младих”, заједно са телевизијом „Арена спорт”, премијерно су данас у хотелу „Хилтон” представили прву емисију серијала „(Не)успјех првака са Мариом Станићем”. У фокусу ове емисије су животне исповести највећих бивших и садашњих спортских личности са простора некадашње Југославије, те ће то бити идеалан начин младим генерацијама да се упознају са њима. 

– Веома смо задовољни читавим концептом идеје Спортских игара младих, а то је да се млади баве спортом, да их усмеримо ка заједништву, дружењу, толеранцији, стицању нових искустава. Пре свега тога, основни циљ јесте повезивање најмлађих у региону. Будућност остаје управо на њима. Спорт је заједнички именитељ свих земаља бивше Југославије и нешто што је обележило наше одрастање. Млади посредством спорта на најбољи могући начин могу да остваре комуникацију, јер спорт најбрже отвара врата и повезује људе – рекао је Никодијевић. 

Он је изразио уверење да ће број деце у играма расти, те да ће се сарадња с Градом Београдом у наредном периоду и институционализовати. 

„Спортске игре младих” су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овом просторима и обухватају бесплатна такмичења у десет дисциплина. До сада је у играма учествовало више од два и по милиона младих.  

Премијерном приказивању прве емисије серијала присуствовао је председник УЕФА Александер Чеферин, који је уједно и гост прве емисије, а госте је поздравио председник „Спортских игара младих” и директор пројекта Здравко Марић.